Erdoğan'dan memurlara: Hani bunlar yoksulluk sınırının altındaydı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Eylül 2006 00:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bilecik'te bir fabrikanın açılış törenine katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kirada oturan memurların, maaşlarının üçte biri ile kira ödediğini belirterek, ?hani bunlar yoksulluk sınırının altındaydı'' dedi.

Başbakan Erdoğan, İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, Devlet Bakanı Nimet Çubuk ile birlikte Bilecik Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan Seranit firmasına ait granit seramik fabrikasının açılışına katıldı.

Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, görev aldıkları günden itibaren bir hedef koyduklarını, bu hedefte de, ''bu ülkede taş üstüne taş koyanın başımız, gözümüz üstünde yeri vardır'' dediklerini vurguladı.

Geçmiş yönetimlerin çoğunun bu ülkenin potansiyeline, insanının yüksek meziyetlerine yakışan vizyonu maalesef ortaya koyamadığına işaret eden Erdoğan, ''hedeflerini doğru belirleyemediler. Siyasi ve ekonomik istikrarsızlık içinde Türkiye'nin menfaatlerini günü birlik siyasete kurban ettiler. Türkiye'nin problemleri çözümsüz kaldı'' dedi.

"Memurların yüzde 48'i konut sahibi"

Erdoğan, dört yıl önce 3 kasımda milletin istikrarsızlığa, suistimallere ve Türkiye'ye verecek hiçbir şeyi kalmamış yönetim anlayışına 'dur' dediğini ve değişim kararı verdiğini anlatarak, geçmişle bugün arasındaki farkın görülmesini istedi.

Sendikalardan bir tanesinin memurlarla ilgili bir araştırma yaptırdığını ifade eden Erdoğan, ''araştırmaya göre Türkiye'de şu anda memurlarımızın yüzde 48'i konut sahibi. Yüzde 14'ü lojmanda oturuyor. Yüzde 38'inin de ödediği kira ortalaması 250 YTL. En düşük memur maaşı 750 YTL. Yani üçte biriyle kira ödeniyor. Hani bunlar yoksulluk sınırının altındaydı?'' dedi.

"Koltukların hepsi gelip geçici"

''Biz iki şeye önem veriyoruz. Bilgiyi iyi yöneteceğiz, parayı iyi yöneteceğiz'' diyen Erdoğan, ''eğer ki finansmanı, bilgiyi iyi yönetemezsek, biz de öncekiler gibi aynı duruma düşeriz? dedi.

Erdoğan popülizmin kendi iktidarlarında olmayacağının altını çizerek ?biz bu koltuklara yapışmak için gelmedik. Adil bir yönetim sergilemek için geldik. Bunu da çok açık ve net konuşuyorum. Bizim öyle bir derdimiz yok. Zaten bu koltukların hepsi gelip geçici. Kimse buraya yapışıp kalmadı ki var mı kalan, yok. Hepsi gelip geçici'' şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber